... ... ...
... ...
... ... ...

標題: 「放低武器,咪郁,唔好走,否則開槍」
UMPC

微腦狂人

UID 5
精華 1
積分 4308
帖子 3917
狀態 離線

「放低武器,咪郁,唔好走,否則開槍」

讀者拍攝南亞裔男子襲警被槍殺過程

http://www.hkheadline.com/instan ... _details.asp?id=182

微腦狂熱份子

UMPCFever Twitter 啟動
頂部
lard

UID 6630
精華 0
積分 816
帖子 868
狀態 離線

回復 #1 UMPC 的帖子

其實 佢連 基本的 語言 都唔識, 佢留o係度有o羊意義呢?

我唔係話佢要死, 但係香港唔啱佢住lor.

就算係 華人, 如果講唔到野, 又聽唔明, 仲出手打個差佬, 個差佬一样會fei 個華人. 所以我唔覺似美國差佬fei 黑人o個d 事件lor.

溝通唔到, 又出手打人, 個target 可能係精神有問題ga ma, fei 佢, 可能冷血d , 但好合"logic".

頂部
lard

UID 6630
精華 0
積分 816
帖子 868
狀態 離線

回復 #1 UMPC 的帖子

呢個post 同 "電腦" "科技" 更無關.

更容易 引起一般用家的不安.

但係冇人插wor.

我覺得係

只許州官放火 不許百姓點燈

lor.

頂部
wayne (手機狂人)

UID 3332
精華 2
積分 1396
帖子 1128
來自 Cellular Phone
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 lard 於 2009-4-5 14:40 發表
呢個post 同 "電腦" "科技" 更無關.

更容易 引起一般用家的不安.

但係冇人插wor.

我覺得係

只許州官放火 不許百姓點燈

lor.

吹水版其實無乜特別既限制,但係言語上當然要好小心。萬一過火左,咁就對大家都唔係咁好啦。

而當你click入黎呢個區既時候,你亦應該見到:任何話題,只要是符合總版規的要求,也可在此討論

[四] 嚴禁污辱,粗口罵戰或發放誹謗言論

希望各會員能理性討論,不得人身攻擊,使用污辱,詆毀個別民族、地區人民,粗言穢語或帶有粗口的貼圖。
污辱是指言詞卑劣且令人難堪,利用尖酸刻薄的字句惡意抨擊或中傷對方,及以貶義之字詞形容對方。(本論壇是可以用粗口的,但如果是針對個人或對罵為目的者,即犯版規)
嚴禁叫囂辱罵、惡意攻擊、使用不雅文字及其他可能引起爭議之用詞,亦不得惡意冒用人名、更改人名、不雅暱稱、揭人隱私、散播未經查證的謠言、發放/張貼可能觸犯誹謗之言論及消息,或觸犯香港法例之言論。
初犯扣50分,警告無效或辱罵版主禁言三天或永久禁言/禁訪。
以PM騷擾辱罵會員者屬極度惡劣行為,一經查證禁言三至七天或永久禁言/禁訪。

有時規矩是死的,但係個人既言論是絕對可以控制的。最重要既係:各會員能理性討論。所以亦希望閣下能明白閣下曾經所發既言論係咪過於偏激而被禁言呢?

anyway,請各會員能理性討論。

謝謝

頂部