... ... ...
... ...
... ... ...

標題: 手機與充電池的密切關係
kriti
新手上路

UID 24822
精華 0
積分 25
帖子 25
閱讀權限 10
註冊 2012-3-15
狀態 離線

手機與充電池的密切關係

近排剛剛換佐個電話,相信長時間在戶外工作嘅朋友都好清楚,智慧手機嘅電池對大家就係個很大嘅考驗啦,電池的容量唔夠大,但手機螢幕大,功能多,Apps用得越多,用電量就越大,大家個手機就算日日充電都唔夠電用,真系讓人煩腦!

由於手機電容量細,所以好多朋友都會用個移動充電池做流動充電源,佢就似一塊超大容量嘅備用電池咁,但同電池唔一樣嘅就喺佢除左可以幫手機充電,仲可以幫好多數碼產品充電。有些時款外置充電池,除左可以充電實用,仲有美觀嘅外形設計,鮮豔嘅顏色咁,都係引領時尚新一代移動充電池嘅新賣點。依家,我早已離唔開移動充電池,移動充電池已成為手機嘅好拍檔喇,卑我的生活增添了好多方便,減少佐好多不必要嘅煩惱。

頂部
j9c608
新手上路

UID 26052
精華 0
積分 6
帖子 6
閱讀權限 10
註冊 2013-6-28
狀態 離線

現在的移動充電池越來越滿足客戶需求了

頂部
鰻魚茶
新手上路

UID 25742
精華 0
積分 12
帖子 12
閱讀權限 10
註冊 2013-3-28
狀態 離線

有無通過產品認證?如果沒有就要小心使用啦。

頂部
Aline
新手上路

UID 24978
精華 0
積分 22
帖子 22
閱讀權限 10
註冊 2012-5-18
狀態 離線

這個牌子應該是有的,我之前看到它的外殼上有CE的標誌

頂部