... ... ...
... ...
... ... ...

標題: Vulkano 影音串流器開箱報告
chcchris
新手上路

UID 22608
精華 0
積分 2
帖子 2
閱讀權限 10
註冊 2011-4-13
狀態 離線

灣仔電腦城2樓, 擺0左個大booth0係鋪頭門口, 行到去一眼就會望到~~~

最近想換android 機, 有冇人試過佢0既android player?

頂部
sigmay
新手上路

UID 22546
精華 0
積分 8
帖子 8
閱讀權限 10
註冊 2011-4-6
狀態 離線

回復 #10 mangor123 的帖子

灣仔電腦城2樓有得賣,一千八百幾一部

頂部
lamtsai
新手上路

UID 31
精華 0
積分 4
帖子 5
閱讀權限 10
註冊 2007-9-19
狀態 離線

paul兄,我以為MONSOON的產品(正如之前的HAVA)凡比SLINGBOX的其中一個優勢係支援MULTI-CAST + REMOTE+LOCAL 同步收看

http://www.myhava.com/product_hava_titanium_hd.html

唔通依家真係只可以1個DEVICE??

頂部
pauliu
專題樓主
數碼毒人

UID 27
精華 6
積分 2167
帖子 1805
閱讀權限 89
註冊 2007-9-12
狀態 離線

我買的「海外版」就不可以iPhone+Local,今晚再試試是否可以PC Remote+PC Local。

頂部
hknewa
新手上路

UID 22723
精華 0
積分 1
帖子 1
閱讀權限 10
註冊 2011-4-29
狀態 離線

想問樓主,你係美國訂番黎,機價加運費要幾錢?同埋要幾耐?
另,要set up 部機可以 control iCable 盒轉台,過程繁唔繁?因為我用緊Slingbox,本身佢有built in 左 iCable 同 NoW 盒既remote code ,set up 就好易。
同,你知唔知HKBN BBTV 既 盒 可唔可以control 到?

頂部
pauliu
專題樓主
數碼毒人

UID 27
精華 6
積分 2167
帖子 1805
閱讀權限 89
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 hknewa 於 2011-4-29 14:28 發表
想問樓主,你係美國訂番黎,機價加運費要幾錢?同埋要幾耐?
另,要set up 部機可以 control iCable 盒轉台,過程繁唔繁?因為我用緊Slingbox,本身佢有built in 左 iCable 同 NoW 盒既remote code ,set up 就 ...

總數是 US$168.99。當然從海外買的話,如果需要維修可能是一個問題。另外,火牛插頭不是三腳的。如果香港有行貨及提供本地維修,也是一個好選擇。

Vulkano亦內置iCable的遙控選擇,從遙控List內我亦見有Now TV HK 及 HKBN 選項,不過我沒有Now及HKBN TV所以沒有試。

如果買,不要選 Vulkano Flow,Vulkano Flow 除了沒有免費的iPhone軟件,也沒有ESATA及SD槽,不能外接Hard Disk,Memory Card等。我買的是Platinum版,可以自行連接ESATA Hard Disk,SD Memory 卡及免費下載iPhone軟件。

頂部
正宗球迷
新手上路

UID 22588
精華 0
積分 3
帖子 3
閱讀權限 10
註冊 2011-4-12
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 chcchris 於 2011-4-13 21:33 發表
之前睇CES報道, 知道佢產品系列攞獎, 所以有留意過Vulkano呢個產品,
估唔到上個禮拜就0係電腦城見到有得賣, 仲要係香港行貨,
聽完個sales介紹完之後, 見唔駛二千銀, 就賣返屋企試玩
(p.s.聽個sales所 ...

我諗加香港數碼接收應該唔得,都入唔到大陸就唔會加.連slingbox呢家都冇加.

佢個單一聲頻輸入,其實可唔可以用左一開二接哂now or cable兩部機既聲,用佢個remote軟件用cable就開機,咁now唔開,到用now個時就off左cable,入番now個條入去,就唔駛轉.

頂部
正宗球迷
新手上路

UID 22588
精華 0
積分 3
帖子 3
閱讀權限 10
註冊 2011-4-12
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 pauliu 於 2011-4-27 19:26 發表
我買的「海外版」就不可以iPhone+Local,今晚再試試是否可以PC Remote+PC Local。

你買個版本,Iphone用唔到? 同monsoon買既用唔到?

頂部
pauliu
專題樓主
數碼毒人

UID 27
精華 6
積分 2167
帖子 1805
閱讀權限 89
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 正宗球迷 於 2011-4-30 11:19 發表

你買個版本,Iphone用唔到? 同monsoon買既用唔到?

我買的版本 Platimum 在iPhone當然可以用到,非常暢順。上圖只是顯示當家中有其他家連接時才出現不能連接。

頂部
pauliu
專題樓主
數碼毒人

UID 27
精華 6
積分 2167
帖子 1805
閱讀權限 89
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 正宗球迷 於 2011-4-30 11:15 發表

我諗加香港數碼接收應該唔得,都入唔到大陸就唔會加.連slingbox呢家都冇加.

佢個單一聲頻輸入,其實可唔可以用左一開二接哂now or cable兩部機既聲,用佢個remote軟件用cable就開機,咁now唔開,到用now個時就o ...

用二合一方法要自己Mute某一個機頂盒的聲音,可能會冇咁方便,不如一個機頂盒用左聲道,另一個用右聲道,再於播放軟件上選擇用哪一條聲道。不iPhone App上好像不能選聲道。

頂部