... ... ...
... ...
... ... ...

標題: DELL STREAK 版本問題
JOE998

UID 20746
精華 0
積分 12
帖子 12
狀態 離線

發表於 2010-9-1 16:54  資料  個人空間  短消息  加為好友  添加 JOE998 為MSN好友 通過MSN和 JOE998 交談

DELL STREAK 版本問題

請問

美版是AT&T

英版是UNLOCK版和O2版

以上3個版本從機身或SERVICE TAG等資料上可區分到嗎?

另外如果係有鎖版係咪買張 REBEL SIM就可以解決?

頂部
itnogoodboy

UID 20564
精華 0
積分 194
帖子 194
狀態 離線

起馬 2.2 先好買...

頂部
墨兒

UID 4028
精華 0
積分 15
帖子 15
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 JOE998 於 2010-9-1 16:54 發表 請問美版是AT&T英版是UNLOCK版和O2版以上3個版本從機身或SERVICE TAG等資料上可區分到嗎?另外如果係有鎖版係咪買張 REBEL SIM就可以解決?謝

機內個 OEM VERSION 寫住, 個格式係GAUSXXX0000??-XX
?? = 00 ERU (唔知係唔係歐版)
?? = 11 伯記賣緊嘅版本 (我在伯記買,豐記冇貨所以冇睇過)
?? = 21 UK 版(正常boot完dell logo 就到o2 個海水screen)

?? = 31 US 版(美版)

權益披露:擁有此機,自己玩 update 2.1, recovery, root, 而家攬到冇左原裝rom backup 所以冇左中文同手寫頭痛中…

頂部
mokngaihong

UID 18467
精華 0
積分 77
帖子 77
狀態 離線

好有興趣呀,想請問:

1. 在百記買是否Unlock用任何3G網絡商都可上網?
2. 拍片拍相效果如何?用H264或什麼制式?
3. 通電話質素OK?

頂部
墨兒

UID 4028
精華 0
積分 15
帖子 15
狀態 離線

回復 #4 mokngaihong 的帖子

1. 經數記同生仔sim 測試是應該冇sim lock,但係最近發生 ip4 的事建議您攞張李生台試清楚D。2. 呢樣未試,試完再報告。3. 機面上聽筒同咪距離大約 12.5mm ,通話質素本人覺得ok,但係打完個電話就成個screen 都係面油(測試:數記-> 固網 及 數記->李生台) 權益披露:2.1 O2 ROM, 蘋果機, missing sync最新測試:中文顯示(即係睇中文字,唔係中文語言系統) 攪店,香港字都ok,手寫輸入就裝左個中國古代人手寫但係寫唔倒香港字,反應都好差,而家唯有用住 cedime

頂部
JOE998

UID 20746
精華 0
積分 12
帖子 12
狀態 離線

發表於 2010-9-19 04:17  資料  個人空間  短消息  加為好友  添加 JOE998 為MSN好友 通過MSN和 JOE998 交談

QUOTE:
原帖由 墨兒 於 2010-9-18 00:01 發表

機內個 OEM VERSION 寫住, 個格式係GAUSXXX0000??-XX
?? = 00 ERU (唔知係唔係歐版)
?? = 11 伯記賣緊嘅版本 (我在伯記買,豐記冇貨所以冇睇過)
?? = 21 UK 版(正常boot完dell logo 就到o2 個海水s ...

試下用呢個方法:

在安卓电子市场下载 More Locale 2这个软件,安装,2分钟后,选择中文,就可以了支持中文了。不用刷机。下载一个搜狗输入法,就可以输入中文了。全部过程,5分钟。

頂部
itnogoodboy

UID 20564
精華 0
積分 194
帖子 194
狀態 離線

DELL STREAK 已過時了...又 hit 5到...

頂部
墨兒

UID 4028
精華 0
積分 15
帖子 15
狀態 離線

回復 #7 itnogoodboy 的帖子

買部熱門嘅機跟住人地D教學去做,做完有咩野價值。
各人有各人的喜好,鬼佬果邊人地將個 windows95 窒落去 ipad 度,勞煩您走過去同佢地講 windows95 out 晒㗎啦,唔該

頂部
墨兒

UID 4028
精華 0
積分 15
帖子 15
狀態 離線

回復 #6 JOE998 的帖子

多謝您嘅提供,咁樣整冇錯係整倒但係都唔完全咁 display 中文 menu 同 dialog,有D混血兒嘅 feel

頂部
mokngaihong

UID 18467
精華 0
積分 77
帖子 77
狀態 離線

回復 #5 墨兒 的帖子

多謝師兄?我昨日幾乎忍唔住買左,想等2.2同試一試HTC desire HD, Z先決定出邊部....

頂部