... ... ...
... ...
... ... ...

投票標題: viliv S5 (3G) VS E-King S515 (3G)  (單選) [參與投票的會員]
viliv S5 (3G)
E-King S515 (3G)
對不起,您無權投票。

標題: viliv S5 (3G) VS E-King S515 (3G)
playboy
禁止訪問

UID 4172
精華 0
積分 102
帖子 102
閱讀權限 0
註冊 2008-8-1
狀態 離線

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
exm
新手上路

UID 17538
精華 0
積分 31
帖子 31
閱讀權限 10
註冊 2009-12-24
狀態 離線

回復 #16 codyyuen 的帖子

請問呀codyyuen,
買Eking同用Toshiba G810電話有乜嘢關係?
Toshiba G810電話有乜嘢唔好?依家有幾萬人用緊G810.
你咪又係道做打手!
你又話S5好過EKing咁多,但你又擺EKing賣?
真係好奇怪,唔知你想講乜嘢?

頂部
codyyuen
中級會員

UID 5249
精華 0
積分 485
帖子 465
閱讀權限 30
註冊 2008-9-18
狀態 離線

發表於 2010-5-12 15:01  資料  個人空間  短消息  加為好友  添加 codyyuen 為MSN好友 通過MSN和 codyyuen 交談

QUOTE:
原帖由 exm 於 2010-5-12 12:30 發表
請問呀codyyuen,
買Eking同用Toshiba G810電話有乜嘢關係?
Toshiba G810電話有乜嘢唔好?依家有幾萬人用緊G810.
你咪又係道做打手!
你又話S5好過EKing咁多,但你又擺EKing賣?
真係好奇怪,唔知你 ...

的確是沒乜嘢關係,也不是由我發現,我多心吧(笑)

打手的定義是扮用戶去引起注意再軟銷,例:先登記幾個用戶,然後再自問自答推廣
但係我每次都光明正大出貼,也沒有玩分身,你可以話我宣傳,但不能說我是打手

我喜歡Viliv,但Eking也有好的地方,百貨應百客是經營之道,UMPC百花齊放,多人留意對Viliv也有好處,而且多款選擇,不是用戶的福氣嗎?(可憐L兄一直買不到心頭好)

向公眾出這種貼,會令我覺得你別有用心,下次向我問問題可PM我,謝謝!

Tablet-PC漫畫家
全港第一人
頂部
exm
新手上路

UID 17538
精華 0
積分 31
帖子 31
閱讀權限 10
狀態 離線

回復 #23 codyyuen 的帖子

論壇公開,無需PM.
唱衰喺你,唱好又喺你,
別有用心咪又係你.又軟銷又硬銷.

頂部
codyyuen
中級會員

UID 5249
精華 0
積分 485
帖子 465
閱讀權限 30
狀態 離線

發表於 2010-5-13 16:45  資料  個人空間  短消息  加為好友  添加 codyyuen 為MSN好友 通過MSN和 codyyuen 交談
從你的貼的意思是想暗示我沒賣E-king S515時唱衰E-king S515?現在有賣就唱好?
請善用論壇個人空間,那塈A可察看我出過的貼,我雖然是Viliv支持者,但從來沒有唱衰E-king S515這件産品

這貼看出你明顯地在挑釁我,如果我之前有失言得罪,敬請見諒...
但如果你仍然不停追着針對我.....其實我都沒你乎(汗)

請專重"討論的禮貌",不要針對我了,謝謝合作!

全港第一人
頂部
exm
新手上路

UID 17538
精華 0
積分 31
帖子 31
閱讀權限 10
狀態 離線

回復 #25 codyyuen 的帖子

Cody,你話我別有用心咪又係挑釁我,你自己唔覺咩?
也因為你是店長,所以覺得你的出帖有個人觀感,利益衝突及先入為主的偏見,先推villiv,又推EKing,比人有點[長頭草]的感覺.
不過,都好多謝你的分析,機種的比較,和分辨行貨,水貨.另到得把聲嘅稍為收歛一吓,我哋D用家都喺想找D平靚正,輕巧方便嘅UMPCo者.
嘅然你都講[禮貌,見諒]嘅,大家唔好針鋒相對,比多D中肯嘅分析同比較我哋D用家啦. 得罪晒啦! 謝謝!

頂部
codyyuen
中級會員

UID 5249
精華 0
積分 485
帖子 465
閱讀權限 30
狀態 離線

發表於 2010-5-14 20:26  資料  個人空間  短消息  加為好友  添加 codyyuen 為MSN好友 通過MSN和 codyyuen 交談
回復 #26 exm 的帖子

很好!做朋友吧(笑)
至於那個..只是貼係你出先,問題亦係你問先嘛,我只是作出回應及澄清,我話覺得你別有用心絕無挑釁意思...
剛巧你出的貼和那個經常用出問題挑釁我那個玩分身會員的出貼方法很似,而且語法,結構性質甚至經常錯别字都和他一模一樣,而且我查看你論壇個人空間,沒有出過甚麼貼,但一出就出一個近乎向我攻擊的問題貼,所以才令我有(這人是那人的分身)錯覺,當時我是真正覺得你別有用心(笑)
中肯嘛...老實講,我並不中肯,因為我會勁讚我喜歡的牌子,不過由於我做開賣UMPC,見慣勁0野,所以我的要求極高,所以我讚得的其實也有番咁上下,我去買野玩時,很多我的朋友會跟風,是一個好玩的保證指標(笑)

全港第一人
頂部
hatackw
新手上路

UID 17766
精華 0
積分 34
帖子 34
閱讀權限 10
註冊 2010-1-10
狀態 離線

不打不相識!!!!!

頂部
3715y
新手上路

UID 19002
精華 0
積分 13
帖子 13
閱讀權限 10
註冊 2010-4-23
狀態 離線

如果一樣賣5千, 5寸會買有KEYBOARD,7寸會買無KEYBOARD.一樣價當然V記XD

頂部
exm
新手上路

UID 17538
精華 0
積分 31
帖子 31
閱讀權限 10
狀態 離線

回復 #27 codyyuen 的帖子

我都老實講,我是用家,不是玩家,以實用為主. 因為玩機太貴了(賣机穩食嘅當然例外啦),過往買机洗咗唔小錢,都喺想買部多功能,平靚正,輕巧啱用嘅PC,Notebook,或者多功能mobile phone.
勁0野新机就要天價(想當年買第一部可燒錄CD-ROM嘅notebook就要萬四蚊(十幾年前嘅萬四蚊!鞋!),重係2.9kg重,雖然啱用,但好肉尺!).過咗幾個月就跌價,功能亦比其他机追上!
Pocket PC由Plam用到ASUS,HP,甚至SamSung嘅NEXIO(當年第一部5吋mon嘅PC,買7千幾),依家都喺晒櫃桶底!真喺怕怕!
話忍手,但又追netbook同UMPC,好彩netbook冇0甘貴,size又細D.家陣0的UMPC同netbook百家爭鳴,好快又出新机!真喺難簡!
XpPhone今期e-Zone出咗評測,你又點睇呢?會唔會穩個代理傾吓?準備入貸呢?有冇機試呢?

頂部